The narrativity of your own life

Da jeg satt på lesesalen i dag og leste i en bok som heter noe sånt som “the contemporary American novel in context” begynte jeg å gråte da jeg leste: “Identity is precisely not what consumer culture says it is. It’s not the playlist on your iPod. It’s not your personal preference in denim washes. The moment you become an individual is the moment when all that consumer stuff falls away and you’re left with the narrativity of your own life.” At jeg begynte å gråte kan ha en sammenheng med at det er dagen derpå, at jeg la meg klokken fire i går, at jeg er rar, eller det kan rett og slett handle om alt jeg tenker på for tiden. Det er mye sannhet i det sitatet, det er spot-on eksempel om forbrukersamfunnet. Hvem er vi egentlig? Når vi blir nedstrippet til kjernen av oss selv. Klarer vi å se oss selv for den vi er uten alt det som vi pynter på på utsiden?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s