Nød

Diktet i innlegget under skrev jeg i dag morges etter jeg hadde lest noen kapitler i Romerbrevet og vært litt i bønn. For å være ærlig så bruker jeg ikke så mye tid med Gud for tiden, fordi jeg synes det er vanskelig når jeg er så veldig i tankeboksen. Men når jeg først gjør det, så oppleves det ekstra sterkt, sikkert fordi jeg er et emotional wreck.

Men det som møter meg er ikke fordømmelse. I dag viste Gud meg mer av sitt hjerte og sin nød for mennesker. Noe av den nøden forsøkte jeg å formidle i diktet nedenfor. Jeg bare vet ikke hva jeg skal gjøre med det. Det føles helt håpløst. Jeg bare sitter og griner og kjenner på en så stor smerte, som Gud kjenner for alle de som blir oversett og holdt utenfor. Evangeliet er brutalt fordi Guds kjærlighet er radikal, den inkluderer alle mennesker. Det er ingen koselig eller hyggelig virkelighet vi lever i, og jeg tror det irriterer meg at mange kristne fremmer et sånt happy-clappy type bilde, når det i mine øyne ikke stemmer.

Jeg må gjøre noe, for dette begynner å bli ganske tungt å bære uten å gjøre noe med det. Jeg vet at Gud vil vise meg noe. For flere uker siden var jeg og Silje N på besøk i en menighet, og på slutten av møtet skulle vi be sammen med to damer vi ikke kjente fra før. Da de damene ba for meg sa de spesifikt at Gud ville ta meg dypere i sin kjærlighet og vise meg mer av hva Hans kjærlighet handler om. Det er ganske sykt, for det er nettopp det jeg har opplevd at Gud har villet vise meg siden tidligere i vår. Men hva skal jeg gjøre med det?!? Det er helt håpløst å gå rundt og kjenne på smerte og nød. Jeg har muligens en tanke om noe jeg vil engasjere meg i, men vi får se.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s