The pinnacle of everything

Akkurat nå er jeg helt satt ut. Hver eneste gang jeg setter meg ned for å ha tid sammen med Gud, be og lytte til det Han sier til meg, så får jeg kjenne på en helt umåtelig smerte… Jeg vet jeg har skrevet litt om det før. Men dette skjer altså med meg nesten hver eneste gang. Det samme skjedde nå nettopp, og jeg klarte ikke se noe annet enn dette: hvor uendelig høyt vi er elsket, og at kjernen av Evangeliet er å gi, å tjene, å dele, å ha medlidenhet. Det handler virkelig ikke om noe annet. Det handler ikke om alt jeg skal oppnå i livet, alt jeg skal gjøre, alt jeg skal få. Når alt kommer til alt, så handler Evangeliet om nestekjærlighet. All velstand, materialisme, og alt vi koser oss med, blir bare helt helt ubetydelig i forhold. Det er ikke verdt noenting. Den sanne rikdommen er Guds kjærlighet. Og det trenger vi å se. Vi trenger så sårt å se det. For vi jager etter de feile tingene. Vi jager etter alt det som er midlertidig lykke. Og midt i jaget glemmer vi å la våre hender stå tilgjengelig for å tjene andre mennesker.

Kolosserbrevet 3: 14.
Men framfor alt dette: Dere må ikle dere kjærligheten, som er fullkomhetens bånd.

Det føles ut som om Gud har lagt en hånd på hjertet mitt og lar meg kjenne en annen dimensjon av kjærlighet som jeg aldri kunne hatt innsikt i av meg selv. Det er så langt utenfor min komfortzone. Men jeg kan ikke tenke på at det er noe jeg skal få til – for Gud vil gi meg kjærlighet, gi meg nok, gi meg overflod av medlidenhet, så jeg kan se mennesker gjennom Hans elskede øyne. For det er ikke min egen, men det er Hans kjærlighet jeg er bærer av.

Efeserbrevet 3: 19
Og å kjenne Kristi kjærlighet, som overgår all kunnskap, for at dere kan bli fylt til hele Guds fylde.

 

3 Comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s