Kjære Benedicte

Kjære Benedicte, du gikk bort i går kveld. Lesesalen ble stille i dag. Den ble tom i dag. For du pleide å gå i gangene, du pleide å sitte i de samme stolene på lunsj-rommet. Sammen med oss. Vi satt der med hver vår kaffe, du og jeg, og pratet om musikk og litteratur. Du kunne så mye om kultur og andre kule ting. Latteren satt alltid løst i deg. Var det noen som hadde noen morsomme historier på lur, så var det deg, Benedicte. Jeg husker før en av de første seminarene i fjor sa du noe som gjorde noen av oss litt usikker og da sa du “Jeg bare tuller altså! Dere kjenner meg ikke godt nok ennå til å kjenne igjen sarkasmen min” Men etterhvert kjente vi sarkasmen godt. Du fikk oss alle til å le.

Du spredde så mye glede. Du hadde en varme som varmet hele rommet. Du ville bruke tid med alle, du ville alltid sitte ekstra fem minutter som ofte ble til en time. For du elsket å prate, være tilstede, bruke tid med folk. Og for en skjønnhet du var! En dark beauty som jeg kalte det, for du så jo ikke helt norsk ut med dine mørke vakre trekk, selv om du var fullt og helt bergenser.

Jeg er så glad for at jeg fikk komme i bryllupet ditt i sommer. “Dette er ikke en sorgens dag, men en gledens dag” ble det sagt, og det var akkurat det dagen var. Med en kort hvit brudekjole, hvit turban på hodet, og en nydelig utstråling til tross for sykdommen i kroppen, så var du noe av det vakreste jeg hadde sett. På slutten av kvelden danset du med oss, vi lo og smilte. Og jeg fikk tårer i øynene da du plutselig ga din datter en lang lang klem, en klem av ekte omfavnelse og kjærlighet.

Siste gangen jeg så deg, Benedicte, var da vi spiste på restaurant. Vi pratet mye. Jeg ville så gjerne be for deg og det fikk jeg. Jeg la mine hender i dine, og ba en bønn stille inni meg, midt på restauranten. Takk for at du lot meg be for deg.

Jeg forstår ikke at du er borte. Det er uvirkelig. Vi kommer til å savne deg så mye, Benedicte. Gjengen vår er ikke den samme uten deg.

Du vil alltid være vår kjære Benedicte. Hvil i fred.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s