Perspektiv

Livet er så altfor kort. Det har de siste dagene vist. Å miste en venninne føles så merkelig, så fjernt, så uvirkelig. Selv om hun ikke var en av mine aller nærmeste så har hun merket livet mitt og hun var en kjær venninne. Mesteparten av tiden går jeg bare rundt som vanlig, men så noen ganger, på bussen, når jeg skal legge meg, eller bare plutselig, så går det litt opp for meg, og da klarer jeg ikke å holde tårene tilbake. Det skal være begravelse i romjulen, og det både gleder jeg meg til og gruer meg til. Det blir fint å kunne ta ordentlig farvel.

Sånne ting gir perspektiv på livet. Selv om jeg til vanlig reflekterer og filosoferer veldig mye over livet og de store spørsmålene, så blir det litt på en annen måte når en slik virkelighet slår en i trynet. Man blir liksom litt sjokkert over døden, over hvor reell den faktisk er. Selv om jeg har vært lei meg de siste dagene så har det også blitt tydelig for meg at jeg ikke ønsker å gå rundt og bare være lei meg. Jeg vil sørge, men jeg vil også leve. Og jeg vil gjøre verdens beste innsats på masteroppgaven det siste semesteret, til ære for Benedicte. Jeg vil dedikere oppgaven min til henne. Jeg vil leve livet til det fulle. Og når jeg sier til det fulle så mener jeg ikke å fylle opp timeplanen min eller reise jorden rundt (selv om jeg vil reise jorden rundt) – jeg mener å gjøre alt det jeg ønsker å gjøre, og ikke bare det alle andre rundt meg sier at jeg burde. Å bruke tid på lidenskapen min og mine kreative sider, nå ut til mennesker med Guds kjærlighet, finne ut hvem jeg egentlig er, finne roen, finne freden, og bli frigjort fra alt som drar meg ned. Jeg vil nyte alle stunder med mine fantastiske venner og familie, for man vet aldri hvor lenge man har hverandre.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s