Petter Uteligger

Har dere sett dokumentarserien på tv2, Petter Uteligger? Hvis ikke, gjør det. Jeg så den i julen med min søster. En vanvittig nydelig og sterk dokuserie om livet på gaten i Oslo. Vi får innblikk i hjemløse sin hverdag, og blir kjent med noen av dem som mer enn bare en tigger eller en narkoman, men som et menneske. Man får se så mye varme, humor og generøsitet, men også brutalitet. Det er en hard virkelighet, og derfor også så viktig å få bredere forståelse. Under første episoden begynte jeg å gråte fordi jeg ser så mye Jesus i det han Petter gjør: han gir avkall på sin egen materialistiske og økonomiske trygghet, og kontakt med sin familie, for å bli en av dem, leve sammen med dem, snakke språket deres. Det er noe av det fineste og mest ekte jeg har sett.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s