Ut av komfortzonen

Jeg misunner litt de som har funnet ut av livet. De som, fra utsiden, virker som om flyter så enkelt med i hverdagen. De som er tilfreds. Kommer jeg noengang til å bli tilfreds? Kommer jeg til å bli lykkelig? Kommer jeg til å få kjenne på den gleden som jeg vet at jeg ønsker? Men så vet jeg at livet handler om så mye mer enn det å oppnå å bli lykkelig. Noen ganger når jeg blir så oppslukt av min egen selvmedlidenhet så er det så sykt deilig å løfte blikket på noe annet. Jeg vil ut av komfortzonen, jeg vil ikke leve innafor trygge koselige rammer hvor vi gjør hyggelige ting. Før var jeg så opptatt av at jeg skulle ha det bra hele tiden, og fylte timeplanen min med uendelig mange fine ting fordi jeg var så opphengt i å alltid ha det kjekt. Og jeg vil jo ikke ha det kjipt, men samtidig så er det så mange nordmenn som bare er opptatt av sin egen lille boble med sitt koselige liv og styrer sin helt egen båt – som om målet med alt er å kose seg. Er det virkelig målet vårt? Hvorfor er vi tilfreds hvis vi har x antall middagsavtaler i uken, x antall kafedater, x antall treningsøkter, og x antall kinobesøk? Jeg elsker de tingene, men jeg tror virkelig ikke at livene våre er ment å sentreres rundt det.

Det må være noe mer enn det. Det må være noe som går dypere. Jeg har sagt til Gud at jeg er villig til å gå ut av komfortzonen, jeg vil se hva alt handler om, jeg er ikke tilfreds i en trygg boble. Men jeg er nesten litt redd for hva Gud kommer til å ta meg med på, haha, men selv om jeg er redd så vet jeg at det er dette jeg må gjøre. Det er det eneste som gir mening for meg nå. Jeg tror ganske sikkert at det er Gud som har lagt ned den lengselen i meg, Han gir meg stadig en følelse og et bilde av at “vi skal ut på vannet.” Vannet er ukjent, det er stort, det er et skummelt territorium, men Han har sagt til meg at vi skal ut på det vannet, så da vil jeg velge å gå på Hans ord. Jeg er spent, jeg vet jo ikke hvordan det vil se ut, men allerede har jeg fått noen anelser av hva det kan dreie seg om.

4 Comments

 1. Hvorfor komme ut av komfortsonen? Kommer du ut av den, så vil du lengte tilbake til den gode vanen. Jeg har selv vært ute i “kulda” og er der til tidvis ennå. Bare håper at du Ikke får en like brutal smell som Eg fikk 😑 lykke til videre

  Like

  Reply

  1. Jeg tror ikke at jeg kommer til å “leve i kulden”, det er liksom ikke det jeg mener. Jeg bare vil ikke være i en boble av trygghet, jeg vil se hva som rører seg utenfor min egen lille virkelighet. Men jeg vil jo gjøre masse kjekt også selvfølgelig, jeg vil jo ikke kutte det ut! Men jeg vil være bevisst på å ikke ta meg til takke med A4 livet, om du skjønner. Livet er så mye mer enn bare sin egen lille hverdagsgreie.

   Like

   Reply

 2. Vi er alle forskjellige og ønsker ulike ting for hvordan hverdagslivet skal se ut. Jeg elsker å ikke ha et a4-liv som er komfortabelt, trygt, likt som andres liv og som utfordrer meg hver eneste dag! Jeg tror det å utfordre seg selv i hverdagen kan gjøre oss til bedre mennesker! Dette fordi vi opplever så mange ulike situasjoner og møter andre mennesker enn vi vanligvis ville gjort. Dette kan være med å øke forståelsen vår av og aksepten for at andre mennesker ikke er helt som deg selv eller tar andre valg.

  Spennende tema og bra skrevet tekst! 👊🏻

  Like

  Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s