Sick love is my modern cliché

I det siste har jeg tillatt meg selv å være lat. Kroppen ga signaler uken før jeg dro til Roskilde, våknet med hodepine mange dager på rad, lå i sengen to dager i strekk, og jeg tar meg selv fremdeles(!) i å sove eller ta en lur på dagtid, og det er ikke typisk meg. Så da tenker jeg at istedenfor å være veldig fornuftig og effektiv akkurat nå, så vil jeg være litt lat. Og det er helt ok. Jeg er effektiv og produktiv resten av året. Jeg har tross alt skrevet en master og dermed aldri hatt helt pause dette siste skoleåret. Det virker som om kroppen har vært på høygir så lenge, levering av oppgaven, muntlig forsvaring, også var det flytting, jobb, mye sosialt, og festival på Roskilde. Vanligvis kan jeg ta meg en dag fri også er jeg på an igjen neste dag, men nå er det som om kroppen min krever en lengre periode med latskap. Den krever at jeg bare leser bok etter en dag på jobb, for eksempel. Jeg orker ikke farte rundt i hele sommer, og hva er i det hele tatt vitsen med det i dette triste “sommer”været i Bergen. Så derfor kjøpte jeg meg disse to bøkene som jeg skal kose meg med inne.
unnamed
Etter jeg ble ferdig med masteren leste jeg “Et helt halvt år,” den som alle snakker om. Fikk den til jul i forfjor så derfor tenkte jeg at nå måtte jeg gripe fatt på den. Men jeg likte den ikke så godt. Selv om plottet av en ung mann i rullestol som har et halvt år igjen å leve er tragisk og trist, så klarte ikke boken å gripe meg. Jeg har blitt veldig farget av studiet mitt, og merker at det som jeg blir grepet av er et mer rikt språk. Studiet mitt har jo lært meg opp til å lese litteratur med et kritisk blikk, og jeg merket at det var flere ting i den Jojo Moyes sin roman som var problematisk for meg å svelge, rett og slett ting jeg fant problematisk men som ingen andre har nevnt som jeg har snakket med. Men men, jeg tror jeg holder meg til de type bøkene som jeg liker. Squad-gjengen fra studiet har startet bokklubb fra høsten, det blir bra.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s