Ubegrenset

Systemene. Boksene. Begrensningene. Alt det som lurte meg til å tenke lite, tenke smalt. Tiden da jeg fikk nok, da jeg ikke fikk puste, i bokser og bobler. Jeg ble kvalt, i systemer. Hver kveld ropte jeg til Gud og spurte, er vi ikke mer enn dette? Var det Din intensjon at vi skulle bokses inn, være tilfredse med alt som er korrekt og pent, eller verre – være likegyldige? Hva er det som skjer. Skal jeg bare si ja, si meg enig, følge strømmen? Hvis jeg kan krysse av på checklisten, da er jeg good, ikke sant? Men Gud svarte ”nei Silje, Jeg eier ingen begrensninger. Du er min datter, du hører ikke til i et system. Min kjærlighet kan ikke bokses inn. Den lever forbi alt som kan sees med øyet.” På den tiden måtte jeg kutte, kutte med vanlige mønstre til kirken. Jeg sluttet å gå på gudstjenester. Jeg koblet meg av et aktivt menighetsliv. Det ble for mye systemer og prestasjonskultur, det var dessverre alt jeg så på det tidspunktet. Men, jeg koblet meg likevel  Gud. Jeg måtte finne ut. Jeg måtte vite. Hva denne kjærligheten er, den som sprenger bokser og systemer, som lever på steder man minst skulle vente. Hva vil det si å virkelig se og kjenne levende kjærlighet. Hva vil det si å oppleve en kilde av strømmende vann, som er Guds Ånd, boende på innsiden av ens kropp og sjel. Hva er dette mysteriet. Mysteriet som Gud har gitt oss eierskap til. I meg var det en kamp mellom min opprørske oppførsel, og min iver og søken etter Gud. Jeg måtte se den Jesus er, uten alt det vi “kler på” av kultur og religiøsitet. Alle mine gråtende rop, mitt sinne, min avstand og frustrasjon, måtte til. Det måtte til, og det visste Gud, så Han lot meg være sint og opprørsk, fordi Han visste at jeg søkte etter det ekte. Gjennom de vanskelige nettene og dagene helt til nå har jeg fått se glimt av en kjærlighet som er selvoppofrende og sprenger alle grenser, som stikker hull på bobler og som elsker det minst elskelige i menneskets øyne. Hvem er du, Gud. Hva er dette mysteriet.

2 Comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s