Å gjøre

Dagens samfunn er sterkt preget av en ”gjør-mest-mulig” kultur. Det er gjennomsyret i hele ”generasjon prestasjon” begrepet. I desember har det vært ekstremt mye ”gjøre” ting. Lese til eksamen har hengt over meg hver eneste dag selvfølgelig. Stille opp på julearrangementer. Treffe venner. Kjøpe julegaver. Ordne. Styre. Fikse. Jeg har vært så sliten i desember at det har gått veldig utover kroppen min, både med svimmelhet, kvalme og hodepine, men også emosjonelt. Jeg har ikke hatt tid til meg selv. Ikke en eneste dag i desember har jeg bare tatt tid til meg selv. I dag, på selveste julaften, er første dagen jeg faktisk følte jeg hadde tid til å reflektere over det, noe som førte til et lite emosjonelt breakdown. Det forrige breakdownet jeg hadde var for et par uker siden, og da var det grunnet at jeg følte at jeg ikke får tid til å skrive. Å være en ”skrivende person” innebærer å ha tid til å ta inn over seg inntrykkene rundt, sånn at jeg kan sette ord på det. Alt sammen har kommet nederst på listen over gjøremål. Min personlighet kveles i et ”gjøre-samfunn.” Jeg trenger tid, jeg trenger ro til å reflektere og føle. Jeg trenger å sette ord på det jeg føler. Jeg trenger det som vi har blitt så fattige på. I dag er det Jesus sin bursdag. Han har vist meg det siste året at jeg ikke trenger å gjøre så mye. Verdien min er i den jeg er, i den personen Han skapte i meg, ikke i det jeg gjør. Jeg kan hvile i Hans kjærlighet, og vite at det holder. Det er nok for meg. God jul til dere fine lesere. Håper det blir en velsignet julehøytid, tross berg og dalbaner, som livet ofte er. Men vi er elsket av Gud langt forbi vår fatteevne, og det er det aller viktigste både å huske og å leve ut.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s