in the wake of dawn

Fredag, en deilig dag. Ukene har vært hektiske, noe som jeg har kjent ekstra på den siste tiden. Jeg har vært mye svimmel og kvalm, noe som er et tegn fra kroppen min om at jeg må roe ned. Derfor må jeg være snillere med meg selv. Jeg har ikke lyst til å kjøre meg selv såpass mye som jeg gjør. Det er slitsomt å kjenne på min utilstrekkelighet, men jeg er nødt til å sette grenser for meg selv. I dag, for eksempel, burde jeg stått opp og lest studier. Men jeg har heller tatt det med ro hjemme og vært litt snill med meg selv. Given myself some slack. Jeg skal ting resten av ettermiddagen og kvelden, og i morgen skal jeg jobbe.
PicMonkey Collage-4
Det å finne balansen og prioritere tiden i hverdagen til skole, jobb, kjæreste, venner, familie, menighet, Gud, trening og tid til meg selv og mine interesser – det er en evig kunst som jeg ikke har funnet ut av og som jeg alltid kommer til å bomme på. Jeg går ganske konstant rundt med dårlig samvittighet, for at tiden min blir mindre til det ene eller det andre av de punktene jeg nevnte. Mange ganger tenker jeg at jeg ikke er skapt for en slik tilværelse og et slikt tempo og forventninger om å gi av meg selv på alle områder. Det er faktisk umulig, og jeg ender jo opp med å leve på underskudd, bli sliten, svimmel og anspent i kroppen sånn som jeg har hatt det nå den siste perioden.

Jeg har gått uendelig mange runder på det, sånn som mange andre må gjøre. Det resulterer i tankekjør. Så selv om kroppen min er sliten, løper tankene løpsk når jeg skal sove og gir meg ikke hvile. Det gjør meg trist at jeg ikke kan respektere min egne grenser, at jeg ikke kan respektere at min kropp og mitt sinn tåler mindre enn andre, fordi jeg er en sensitiv person og blir lettere overveldet. Jeg har på ingen måte et mål om å prestere hundre prosent på alle områder, for det vet jeg at ikke er mulig. Problemet mitt er at jeg føler jeg skuffer folk, eller skuffer meg selv, og det er det som er vanskelig for meg å håndtere. Det jeg konkret må gjøre er å kutte ned på noen ting for en periode, og være litt snillere mot meg selv. Jeg kan lene meg på Gud og finne min hvile hos Ham.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s