“Hvorfor skal vi lese romaner?”

Det har vært, er og vil alltid være mennesker som åpner en bok, leser den, og i det øyeblikket de kommer til siste side, oppdager de at de ikke lenger er den de var da de begynte. Opplevelsen har forandret dem. Boken vil leve i leserens hukommelse, ikke ord for ord, ikke akkurat som den ble skrevet. Den vil mutere og forandre seg i personen som leste den, men den emosjonelle kraften vil bestå, og den kan forme hennes eller hans forestillingsevne i mange år fremover. Den kan forandre leserens forventninger om hvordan verden fungerer og hvordan hun eller han velger å leve i den.

– Et utdrag fra et veldig bra essay “Hvorfor skal vi lese romaner?” skrevet av Siri Hustvedt i nyeste Morgenbladet.

3 Comments

  1. Jeg leser 1-3 tre bøker i uka, avhengig av lengde og hvor vanskelig språk/innhold er. Jeg er usikker på om dette gjør meg til en bedre utgave av meg selv, men jeg vil bare si at det å lese er LIVSKUNST. Det er noe med en søken etter en dypere sannhet og en ektefølt følelse av denne sannheten, som desverre ikke lar seg beskrive eller forklare, for da forsvinner den.

    Like

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s