Ukens sang: Uke #10

I forbindelse med forrige måned som var Black History Month i USA, hadde Marvel filmen Black Panther premiere på kino. Den anbefales! Vanvittig bra gjennomført og laget, med et tydelig preg av black pride. Ukens sang er fra filmen, av en av de mest dyktige rapperne som finnes der ute, Kendrick Lamar. Spotify: Black Panther – Kendrick Lamar.

large

Jeg beundrer black pride, spesielt etter å ha hatt undervisningsuke før vinterferien i engelsk hvor vi hadde fokus på Afro-Amerikansk historie i USA, alt fra slaveri til the civil rights movement. Jeg så en kort dokumentar fra slaveriet, jeg hulket. Det er et rent helvete afro-amerikanere har vært gjennom. At hvite har klart å tenke at svarte er mindre verdt og underlegen er en av de største feilene hvite folk noensinne har gjort. Det at svarte har overlevd en slik undertrykkelse over så mange år beviser bare at det trolig er de som er sterkest av oss alle.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s