Ny jobb

Jeg har vært så heldig å få jobbtilbud til høsten, et års-vikariat på en ungdomsskole som jeg har jobbet en del på det siste året. Etter jul har jeg blitt mer og mer glad i denne ungdomsskolen og begynte å se for meg at jeg kunne stortrives å jobbe fullt der. Jeg meldte min interesse og fikk en hyggelig beskjed noen uker senere. Det er vanskelig å få lærerjobb i Bergen og spesielt på sentrumsskolene, så jeg er utrolig takknemlig.

Som dere vet har jeg etter jul jobbet på tre ulike skoler – og det kan jeg fortelle dere at er utrolig slitsomt. Det er slitsomt å forholde seg til tre ulike skoler med ulike timeplaner, mailer, ledelse, kollegaer, datoer og regler. Det er faktisk helt utmattende til tider. Det som er “farlig” med å jobbe så mange steder på én gang er at det er mye lettere for at man plutselig får mye mer jobb på én dag enn man ville gjort hvis man jobbet på én skole.

Mest sannsynlig vil jeg få kontaktlærer-stilling i den nye jobben, som vil by på nye utfordringer. Men jeg er utrolig glad for at jeg ikke hopper inn i en kontaktlærer-stilling som HELT fersk lærer (altså som i rett ut fra PPU). Dette året har jeg lært så sykt mye. Jeg har vært i så mange ulike situasjoner, både på ungdomsskole, videregående og voksenopplæring med minoritetsspråklige.

De klassene jeg har undervist i er de klassene som alle lærerne på skolene omtaler som vanskelig, de klassene og elevene som lærerne har flest møter om. Jeg har hatt spesialundervisning med vanskeligstilte elever. Ingenting har gått på skinner. Jeg har måttet laget tilpassede opplegg, lest meg opp på pensum i nesten alle tema (siden det er mitt første år), og vært i mange ulike vurderingssituasjoner. Jeg håper og tror at neste år vil jeg være rustet til å møte alt på en litt bedre måte – både faglig, pedagogisk, energimessig og emosjonelt. It will be an adventure.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s