music which helps you heal

Akkurat nå er det noen sanger, noen album, noe musikk som hjelper meg i en tid av healing. Jeg har også enkelte spillelister, men de deler jeg en annen gang. Her kommer noen av albumene som hjelper meg akkurat nå.

1.Florence + The Machine – High as Hope. Dette albumet er fullt av styrke så vel som sårbarhet, vakre melodier og rå tekster. Musikken er, som tittelen på albumet indikerer, full av håp.

2.Taylor Swift – Folkore. Skrev om dette albumet i forrige post, men det hører også til her. Av disse låtene får man en følelse av å ikke være alene, av å ikke ville gi opp.

3.Hammock – Raising Your Voice… Trying to Stop an Echo. Instrumental musikk som jeg har hørt på i mange år, og dette albumet er et av de eldre. Det er mindre mørkt enn noen av de andre albumene deres, og er derfor det jeg hører mest på nå. Musikkens kompleksitet speiler alt som foregår på innsiden, både av lys og mørke. 

4.Carolyn Jones – Debussy Piano Music. Litt annerledes enn de andre på listen. Dette her er flere pieces av Debussy spilt av en dyktig pianist. Jeg elsker å høre på denne samlingen, den er så vakker og lett til sinns. 

5.Bon Iver – For Emma, Forever Ago. Det eldste albumet til Bon Iver, og et av de beste. Her er det plass til mange følelser og minner, mye fint og håpefullt. 

6.Beach House – Teen Dream. Nok et eldre album. Mye minner, men like mye en optimisme for framtiden. 

7.London Grammar – If You Wait. Dette albumet føler jeg at speaks for a broken heart and mind. Det tar deg gjennom mange følelser og tanker. Det går dypere i det å bearbeide og akseptere. 

One Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s